Exotisch hardhout

BELIGNUM ontgint, verzaagt en importeert rechtstreeks alle exotische hardhoutsoorten uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika en maakt ze klaar voor verdere verhandeling op de Europese markt.

Eigen concessie & ontginning

BELIGNUM beschikt in Kameroen over een eigen concessie van een groot aantal hectaren bos. Bovendien hebben we zowel in Azië als in Latijns-Amerika en over het hele Afrikaanse continent door de jaren heen een breed netwerk uitgebouwd. Daardoor hebben we altijd rechtstreeks toegang tot de hardhoutsoorten die u nodig heeft.

In Kameroen selecteren we zelf de bomen die we willen kappen; onze eigen experts vellen ze. Ze zorgen ervoor dat dat op een veilige manier gebeurt en waken er altijd over dat de stam tijdens de val slechts een minimale impact ondervindt, zodat de integriteit van de houtstructuur gevrijwaard blijft. In Azië en Latijns-Amerika werken we voor de ontginning samen met streng geselecteerde partners.

Eigen beheer

In Afrika hebben we meerdere houtzagerijen en opslagplaatsen in eigen beheer. We stellen steeds locals te werk, allemaal mensen die zijn opgegroeid nabij de bossen die we er duurzaam ontginnen.

Precies omdat we alles in eigen beheer doen, van ontginning tot verwerking en transport, kunnen we snel en efficiënt leveren, en te allen tijde de kwaliteit van ons hardhout uit Afrika, Azië of Latijns-Amerika garanderen.

belignum - eigen beheer

Voorraadhoudend & overal dicht bij

BELIGNUM beschikt in Moeskroen over een bijzonder grote opslagcapaciteit, goed voor een ruime  voorraad en meer dan veertig houtsoorten die op afroep beschikbaar zijn. Al onze houtvoorraden worden overdekt opgeslagen voor verdere bewerking of levering. Onze locatie in Moeskroen is in 2018 integraal gerenoveerd en is voorzien van de modernste faciliteiten, waaronder performante laad- en loskaaien die voor een efficiënte workflow zorgen.

We bevinden ons op een kruispunt van snelwegen, op amper anderhalf uur rijden van de haven van Antwerpen en vlak bij de Franse grens.

En logistiek doen we alles in eigen beheer. Zo hebben we de volledige controle over het hele proces en kunnen we meteen bijsturen waar nodig.

Bewerking voor de Europese markt

De stammen worden in onze zagerijen aan een strenge kwaliteitscontrole ontworpen. Geschikte delen worden deskundig verzaagd voor shipping.

Zodra de planken in onze Belgische opslagplaatsen aankomen, ondergaan ze een volledige extra kwaliteitscontrole en worden ze verder bewerkt om ze gebruiksklaar te maken. Drogen, modificeren, impregneren, op lengte zagen, schaven… alle bewerkingen die nodig zijn in functie van de houtsoort en/of van de toepassing.

belignum - bewerking voor de europese markt
belignum - hardhoutsoorten

Logistiek in eigen beheer

Wij organiseren met onze eigen vrachtwagens en externe transporteurs het transport van het hout vanuit onze magazijnen naar de klanten.

Legaliteit

Elke zending die we in Europa importeren, ondergaat een uitgebreide due diligence met diepgaande analyse. Alleen bij positief resultaat zetten we het licht op groen voor import.

belignum - legaliteit

BELIGNUM privacybeleid

Waarom verzamelen we bij BELIGNUM persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gevraagde naar jou op te sturen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@belignum.be of op het nummer +32 56 22 14 29.